ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un cleric al Bisericii Episcopale a Scoției și-a îndemnat credincioșii să se roage pentru ca moștenitorul tronului britanic, prințul George, acum în vârstă de patru ani, să fie homosexual. 
 
Scopul acestei inedite rugăciuni este acela de a accelera acceptarea căsătoriilor gay de către Biserica Anglicană, informează tribune.com.pk.

„Modalitatea cea mai eficientă de a face Biserica Anglicană să devină mai tolerantă este să ne rugăm ca prințul George să fie binecuvântat într-o bună zi cu iubrea unui frumos bărbat tânăr", a declarat reverendul Kelvin Holdsworth, el însuși gay, într-un mesaj publicat pe contul lui de Twitter.

Biserica Anglicană, spre deosebire de ramura sa scoțiană, nu este de acord căsătoriile gay. Biserica Episcopală a Scoției a eliminat, în luna iunie, din doctrina sa o frază potrivit căreia căsătoria reprezintă o uniune „între un bărbat și o femeie”. 

În consecință Biserica Scoției a celebrat mai multe căsătorii gay, fiind sancționată apoi de către Biserica-mamă.