ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Comisarul european pentru piața internă Thierry Breton a făcut apel miercuri la operatori și la utilizatori la „o acțiune comună” pentru a reduce presiunea asupra internetului cu scopul de a facilita munca de la distanță și educația online, relatează AFP.
 
Obligațiile de izolare și de telemuncă au sporit cererea pentru capacitatea de internet, a subliniat el într-un comunicat publicat după o discuție cu Reed Hastings, directorul general al Netflix. „Platforme de streaming, operatori de telecomunicații și utilizatori – avem cu toții o responsabilitate comună de a lua măsuri pentru a asigura buna funcționare a internetului în timpul luptei împotriva răspândirii virusului”, a afirmat el.
 
Thierry Breton le cere platformelor de streaming „să coopereze cu furnizorii de telecomunicații pentru a adopta debitul difuzării de video în streaming propunând temporar mai degrabă rezoluția standard decât rezoluția înaltă, ținând cont de orele de lucru cele mai critice”.

 
„Operatorii de telecomunicații care furnizează servicii de acces la internet sunt invitați să ia măsuri pentru a preveni și a atenua efectele unei congestionări iminente a rețelelor, utilizând posibilitățile oferite de reglementările europene privind accesul deschis la internet”, a explicat el.

Utilizatorii sunt la rândul lor „încurajați să folosească responsabil activitățile de petrecere a timpului liber”. Thierry Breton recomandă utilizarea unor parametri care reduc consumul de date, în special utilizarea de WiFi, și „alegerea unei rezoluții mai slabe” pentru vizionarea conținutului video, „de fiecare dată când acest lucru este posibil”.