ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dr. Bret Stretka, doctor în medicină, editor, autor al cărții „Istoria creierului uman”, colaborator la platforma medicală Medscape, a murit subit după un atac de apoplexie, săptămâna trecută, potrivit thegatewaypundit.com, care citează postarea soției sale, în care aceasta a făcut anunțul. Stretka avea 43 de ani.

Fragment din biografia lui Stretka de pe Medscape:

Bret S. Stetka, MD

Director editorial al site-ului: Medscape Neurologie, Medscape Psihiatrie și Sănătate mintală, Medscape Reumatologie 

Bret S. Stetka este absolvent al Școlii de Medicină a Universității din Virginia, Charlottesville, și a obținut licența în biologie la College of William and Mary din Williamsburg, Virginia. Lucrează ca scriitor și editor la Medscape din 2007.

De asemenea, Stetka a fost colaborator la Scientific American și NPR și a fost autorul cărții „O istorie a creierului uman”.

Ultima postare a lui Stretka pe Twitter a fost pe 21 iulie, cu o fotografie a fiicei sale mici reacționând după ce a primit vaccinul împotriva COVID-19.

„Puțin supărată, dar l-a primit [vaccinul] ca o campioană”, sunt cuvintele cu care Bret Stetka (@BretStetka) a însoțit fotografia, pe 22 iulie 2022.


 
Imaginea nu mai apare publică pe Twitter, însă se pot vedea comentariile la postare. Câteva comentarii: 

„La revedere, prietene”

„Nu-mi vine să cred. Biata fetiță. Să ne rugăm ca Dumnezeu să aibă milă de ea și să o ferească în urma deciziei părintelui ei.”

„Tatăl ei a murit subit săptămâna trecută.”

Soția lui Stretka, scriitoarea din New York Amanda Petrusich, a anunțat joi, 11 august, decesul pe Twitter și pe GoFundMe, cu un apel pentru donații pentru un fond de facultate pentru fiica lor: „Săptămâna trecută, soțul meu @BretStetka a murit subit după o criză de apoplexie [„seizure”] acasă. Avea 43 de ani; eram căsătoriți de 17 ani. Fiica noastră tocmai a împlinit un an. Familia mea a înființat un fond de facultate pentru oricine dorește să facă o donație în memoria lui Bret. Iubire către voi toți.”

Extras din apelul de pe GoFundMe

„La sfârșitul săptămânii trecute, Bret Stetka, soțul și partenerul meu de viață de 17 ani, a murit subit după ce a avut o criză de apoplexie acasă. Avea 43 de ani. Fiica noastră, Nico, tocmai a împlinit un an.

În ultimele zile (imposibile, suprarealiste), mulți dintre voi ați întrebat – atât de amabil – dacă puteți face undeva o donație în memoria lui Bret. Încă nu știm exact ce l-a ucis, așa că am ținut să numesc o fundație în starea de consternare, ciudată și terifiantă, cauzată de plecarea lui. Ceea ce știu sigur este că Bret a fost genial, un intelectual adevărat, un specialist în neuroștiință, care a gândit și a scris atât de profund și intens despre omenire. Din momentul în care Nico a sosit pe lume, [Bret] se pregătea să-și învețe fiica tot ceea ce știa și știa totul: cum să cânte la tobe, la chitară și la pian, cum să facă glume, cum funcționează creierul și corpul nostru, ce sunt stelele, cum să lege șireturile la micuții ei pantofi, cum să frigă un pui, cum să planteze într-o grădină, cum să iubească necondiționat și pur și fără așteptări. Abia aștepta ca ea să înceapă să învețe despre toate miracolele și frumusețile lumii. Am creat un fond de 529 pentru educația lui Nico, pe care ea îl va putea accesa mai târziu pentru a învăța în domeniul pe care îl va alege. Eu și familia mea cerem ca, în loc de flori etc., orice donații să fie direcționate către ea acolo, prin GoFundMe…