ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un cuplu din Canada a dat statul în judecată susținând că a fost discriminat când i s-a refuzat adopția unui copil pe baza opiniilor lor religioase despre căsătorie.

Cei doi spun pentru CBC că au fost întrebați cum vor gestiona situația în care copilul le spune că el sau ea își pun la îndoială sexualitatea, iar ei au răspuns că sexualitatea nu trebuie „experimentată sau explorată până când o persoană nu este adultă și căsătorită.”

Cei doi au spus că acceptă ideea că mariajul între homosexuali este legal în Canada, dar nu sunt de acord cu asta.

Responsabilul de caz le-ar fi explicat că viziunea lor cu privire la sexualitate era incompatibilă cu procesul de adopție, adăugând că aceasta este „poziția oficială a guvernului din provincia Alberta”.

Cuplul a cerut o revizuire judiciară a deciziei guvernului, considerându-se discriminați pe crierii religioase.

John Carpay, din partea Centrului pentru Libertăți Constituționale, a subliniat că și catolicii, musulmanii, evreii ortodocși și alți creștini împărtășesc aceeași convingere ca și acest cuplu de confesiune evanghelică: „A face determinări cu privire la cine este potrivit să adopte pe baza convingerilor sale religioase sincere încalcă dreptul la libertate religioasă și principiul egalității în fața conform legii.”