ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un alergător în vârstă de 32 de ani a murit sâmbăta, 21 mai 2022, după ce a terminat un semimaraton în Brooklyn, unde alte 15 persoane au căzut la pământ din diverse motive, după cum au anunțat poliția și pompierii din New York.

Maratonistul a fost găsit inconștient, căzut pe caldarăm, unde s-a prăbușit după ce a trecut linia de sosire cu puțin înainte de ora 9.00 în cartierul Brighton Beach din Brooklyn, a declarat pentru CNN detectivul Arlene Muniz, de la poliția din New York.

 

El a primit imediat îngrijiri din partea personalului medical de la fața locului înainte de a fi transportat la Spitalul Coney Island, potrivit organizatorului Brooklyn Half Marathon, New York Road Runners (NYRR). Alergătorul a fost declarat mort la spital la ora 9:44 a.m., a precizat Muniz.

Alte 15 persoane au fost transportate la spitale locale direct de la cursa de maraton, a declarat Departamentul de Pompieri din New York pentru CNN. Cel puțin patru au fost în stare gravă, a mai precizat FDNY.

Cu toate acestea CNN nu a putut să dea vina în aceste cazuri pe căldură deoarece maratonul s-a desfășurat dimineața și temperaturile au fost între 15 și 21 de grade Celsius. Însă a ținut să transmită că umiditatea relativă din oraș în primele două ore ale cursei a fost între 96% și 97%, potrivit Serviciului Național de Meteorologie. 

 

 

„Suntem profund întristați de decesul unui participant în urma ediției 2022 a RBC Brooklyn Half”, a declarat organizatorul NYRR într-un comunicat. „Gândurile și simpatia noastră sunt alături de familia alergătorului și de cei apropiați”.

Condițiile de participare la maraton includeau Certificatul de Vaccinare.