ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Detectivul din cadrul poliției din Ottawa, Canada, Helen Grus, a fost suspendată din funcție pentru că a vrut să investigeze decesele subite ale 9 bebeluși, dorind să afle dacă mamele lor au fost vaccinate COVID-19, într-o perioadă când vaccinarea era impusă forțat în Canada. Bebelușii au murit din cauza Sindromul de moarte subită a sugarului (SMSS), Helen Grus constatând o creștere a acestor cazuri după lansarea vaccinărilor Covid.

Pagina de pe platforma X "Sudden And Unexpected” a postat recent un video despre suspendarea din funcție a detectivei pentru că a încercat să descopere statutul de vaccinare al părinților copiilor morți subit.

Grus este suspendată din 4 februarie, pe fondul unei investigații disciplinare interne privind încercarea ei de a colecta informațiile, potrivit cbc.ca

Polițistă după grad, Grus este detectiv în unitatea care se ocupă cu cazurile de agresiune sexuală și abuz asupra copiilor, inclusiv cu cazurile în care nou-născuți și sugari mor subit.

De câte ori se întâmplă ca un bebeluș altfel sănătos să moară subit, fără explicații sau din cauze nenaturale, medicul legist al provinciei și poliția trebuie să investigheze.

După teste medicale riguroase, inclusiv autopsii, cabinetul medicului legist clasifică apoi modalitatea de deces ca fiind naturală, accidentală, omucidere sau nedeterminată.

Potrivit mai multor surse, Grus ar fi accesat dosarele poliției din Ottawa, deși nu era ofițer de anchetă, și apoi ar fi contactat biroul medicului legist pentru a afla informații privind vaccinarea COVID-19 a părinților în aceste cazuri.

Ea a fost suspendată fiindcă a încercat să acceseze aceste informații.

Plasată în concediu fără plată pentru că a refuzat vaccinarea Covid

În timpul perioadei Covid, Grus a exprimat opinii anti-mască și anti-vaccin la locul de muncă.

Potrivit CBC News, a fost unul dintre cei 10 ofițeri de poliție din Ottawa plasați în concediu fără plată după ce la serviciu a fost impusă o politică obligatorie de vaccinare pentru toți angajații.

Orice ofițer de poliție din Ottawa care nu avea cel puțin o injecție COVID-19 la 31 ianuarie a fost trimis acasă fără plată.

Într-o declarație pentru CBC News, Serviciul de Poliție din Ottawa a confirmat suspendarea ei și a precizat că „este legată de o investigație în desfășurare a unității de standarde profesionale”.

În iunie 2024, Grus a depus mărturie despre ofițeri care au suferit vătămări după vaccinarea Covid, dezvăluind că ofițerii de rang înalt cunoșteau despre aceste vătămări cu săptămâni înainte de termenul limită la care se încheia obligativitatea vaccinării. De asemenea, în septembrie 2021, ea a scris un e-mail colectiv în care a întrebat dacă forțele de poliție vor fi răspunzătoare pentru orice efect negativ asupra sănătății legat de vaccinul Covid.

„Am fost forțați să primim vaccinul pentru a ne păstra locurile de muncă. Deci este un caz personal? Da, pentru că îmi pierd mijloacele de trai. Dar în contextul serviciului meu în poliție, eram un ofițer de poliție apt de muncă, doritor să lucreze. Însă am vrut consimțământ informat. Aveam dreptul la acest lucru. Și din acest motiv am colectat aceste informații”, a spus Grus. 

„Faptul că am adus în discuție numărul în creștere de decese ale bebelușilor are legătură cu faptul că bebelușii și-au pierdut viața, familiile și-au pierdut copiii – familii nevinovate, părinți iubitori și-au pierdut copiii. De aceea am adus în discuție creșterea îngrijorătoare a investigațiilor legate de SMSS. Am susținut că trebuie să ținem evidența cu privire la ceea ce se întâmplă”, a argumentat ea, potrivit tnc.news.