ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un băiat creștin, considerat un elev studios în ciuda faptului că provenea dintr-o familie săracă, a fost ucis în bătaie de colegii săi musulmani, într-o școală din provincia Punjab, din Pakistan. 


Părinții băiatului spun că a acesta a devenit ținta colegilor, doar pentru că era creștin, încă din prima zi de școală, la 25 august.  „Ești creștin! Să nu îndrăznești să stai cu noi dacă vrei să trăiești”, ar fi fost amenințat băiatul, Sharoon Masih, în vârstă de 17 ani, de o colegă musulmană de la liceul guvernamental din  localitatea Vehari din Punjab, conform Asociației Creștine Britanice din Pakistan, scrie britishpakistanichristians.org.


Mama victimei a povestit că fiul său a fost avertizat de colegi  să nu cumva să se amestece cu musulmanii și că fiul său a fost numit „chura”, termen ofensator care se referă la persoanele ce aparțin unor caste sărace, potrivit ierarhiei din societățile  din Asia de Sud.  Cei născuți în castele sărace sunt constant victime ale discriminării, cu atât mai mult dacă sunt și creștini.

De altfel, este binecunoscut faptul că, în Pakistan, creștinii sunt disprețuiți și huliți, a spus reprezentanutul Asociației Britanice Creșine. „Această crimă nu face decât să ne reamintească ura față de minoritățile religioase care este semănată în rândul majoritarilor încă de cele mai fragede vârste, prin norme culturale și prin educația părtinitoare pe care o dau părinții”, a subliniat acesta.
 
Moartea băiatului a dus la demiterea unuia dintre profesori, iar principalul suspect, un elev musulman, a fost arestat.

Acest incident survine la nici o lună de la un altul, care a avut loc tot în provincia Punjab. Un adolescent creștin a fost arestat și încarcerat pentru că ar fi ars mai multe pagini din Coran. Băiatul va fi judecat și riscă să fie condamnat la moarte, conform legilor pakistaneze.