ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Desemnat recent cel mai puternic om din 2016, Vladimir Putin este personajul principal al unui documentar difuzat în Franța.

Este vorba este un episod consumat la o ăntânire dintre președintele rus și Nikolas Sarkozy, întâlnire din 2007 la scurt timp timp după ce ultimul preluase președinția Franței. Potrivit jurnalistului Nicolas Hénin, Sarkozy a fost umilit de liderul Rusiei, Vladimir Putin, în timpul discuției într-o așa măsură încât despre Sarkozy s-a spus în acel moment că s-a îmbătat în timpul întâlnirii. De fapt, șeful statului francez era de-a dreptul bulversat de cele discutate.

Conform documentarului, Putin folosește tehnici de intimidare față de omologii săi. El nu se sfiește să-i pună la punct și chiar să-i umilească atunci când atitudinea lor îl nemulțumește, potrivit jurnalistului citat.

În cadrul întrevederii amintite, Nikolas Sarkozy l-a avertizat pe Vladimir Putin că vor discuta despre subiecte sensibile. De altfel, el a și catalogat drept „inadmisibile” subiectul morților din Cecenia și cel al asasinatului jurnalistei Anna Politkovskaïa.

Potrivit surselor citate de Nicolas Hénin, după un moment de tăcere, Putin i-a spus fără ocolișuri lui Sarkozy că nu ar trebui să fie atât de obraznic.

După ce i-a atras atenția asupra diferenței de mărime dintre statele lor, Putin i-ar fi spus omologului său francez: ”Acum, ori vei continua pe acest ton și te voi strivi, ori nu mai vorbești așa și vei vedea. Tocmai ai devenit președintele Franței, dar eu pot face din tine regele Europei”.

Potrivit jurnalistului, Nikolas Sarkozy a fost mai mult decât șocat de ceea ce a auzit. El a ieșit zâmbind în fața jurnaliștilor, dar vizibil bulversat, ceea ce i-a făcut pe reprezentanții presei să creadă că cei doi șefi de stat au făcut abuz de votcă în timpul întrevederii.