ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul diplomat Ovidiu M. Curea explică, într-o analiză publicată în revista Art- Emis, mecanismul prin care corporațiile multinaționale și transnaționale au ajuns să stăpânească planeta, cum au construit un întreg eșafodaj menit să instaureze o „Nouă ordine mondială” și care le sunt obiectivele.


„Donald Trump și Noua Ordine Mondială - Al Treilea Război Mondial”, sub semnătura inginerului Ovidiu M. Curea, fost diplomat, prezintă o scurtă istorie a multinaționalelor,  începând cu perioada colonialismului european din secolele al XVI-XIX-lea, ajungând până în zilele noastre, într-o epocă în care, spune autorul, „războiul global-național, internațional-local nu se poartă nici cu arme albe, nici cu arme de foc, nici cu arme de distrugere în masă, se poartă cu arme economice”. 
 
Ovidiu M. Curea arată și care este miza unui scandal ce acaparează în ultima perioadă atenția tuturor, presupusa colaborare dintre Trump și Putin din campania electorală americană: „împiedicarea oricărei încercări de unire a forțelor celor doi naționaliști (termen devenit peiorativ) împotriva forțelor transnaționale ale globalizării.”

„Transnaționalele dețin averi care depășesc bugetele și chiar PIB-urile multor țări, puterea lor de decizie este mai mare decât puterea multor guverne, iar prin reprezentanții lor plasați în posturi importante și dotați cu mijloace pe măsură pot influența în proporții diferite deciziile oricărui guvern de pe planetă, chiar pe cele ale marilor puteri, pot induce curente de opinii, crea mișcări și reorientări sociale”, scrie Ovidiu M. Curea, amintind obiectivele celor care aruncă în joc miliarde pentru impunerea unei civilizații globale.

Potrivit autorului, aceste obiective sunt:

 - Debilitarea statelor până la desființare
- Desființarea granițelor statale
- Atenuarea până la dispariție a sentimentului național
- Amestecul naționalităților și raselor
- Uniformizarea legislației
- Uniformizarea culturii
- Desființarea familiei
- Desființarea religiei
- Instituirea unei autorități unice mondiale
- Controlul și supravegherea strictă a individului prin mijloace informatice

Analiza integrală semnată de ing. Ovidiu M.Curea poate fi citită AICI.