ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Echipa de fotbal Lokomotiv Moscova riscă sancțiuni din partea UEFA după ce unul dintre jucătorii săi a afișat, în timpul partidei cu turcii de la Fenerbahce, un mesaj de susținere pentru Vladimir Putin. 
 
 Dmitri  Tarasov a purtat un tricou, pe sub echipament, cu chipul președintelui rus,  imediat după încheierea meciului care a avut loc la Istanbul. Pe tricoul purtat de fotbalistul rus era scris următorul mesaj, în rusă: ”Cel mai politicos președinte”, scrie The Independent.
 
În fața scandalului pe care l-a provocat în lumea sportivă, fotbalistul și-a justificat gestul astfel: ”Este președintele meu. Îl respect și am decis să arăt că sunt de partea lui mereu și sunt gata să îi ofer sprijinul meu”, a afirmat Tarasov pentru un site de știri sportive.
 
”Președintele cel mai politicos” este un slogan devenit popular în Rusia în urma anexării Crimeii de către Moscova, în ianuarie 2014. Sloganul face referire la soldații ruși fără însemne, numiți ”persoane politicoase”, care erau prezenți în fosta peninsulă ucraineană în momentul începerii procesului de anexare a Crimeii.

UEFA susține că gestul fotbalistului a fost unul ”provocator” și a  anunțat că va lua măsuri disciplinare împotriva sa.
Gestul fotbalistului rus vine în contextul tensiunilor poltico-militare dintre Rusia și Turcia, după ce, anul trecut, turcii au  doborât un avion militar rus.