ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un tribunal german a găsit un refugiat sirian, Hassan A, vinovat că a încercat să fraudeze Statul Islamic, a anunțat o purtătoare de cuvânt a instanței, acordând protecție legală unei grupări teroriste, relatează Reuters, citat de News.ro.

Un judecător de la tribunalul de district din orașul Saarbruecken a condamnat frizerul de 39 de ani, originar din Damasc, la doi ani de închisoare pentru că a încercat să determine agenți ai Statului Islamic să îi transfere până la 180.000 de euro.

Judecătorul a decis că bărbatul a mințit când le-a spus jihadiștilor că va comite atentate în Germania, în numele ISIS, folosind explozibili. Banii nu i-au fost transferați niciodată frizerului.

Instanța a respins argumentul procurorilor, potrivit cărora bărbatul ar fi vinovat de infracțiunea mai gravă de a planifica atacuri în numele unei organizații jihadiste.

Și avocații, și procurorii au contestat decizia la Curtea Supremă Federală.