ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un furnizor de servicii de internet (ISP) din nordul Idaho și zona Spokane, Washington, a decis să blocheze Facebook și Twitter pentru clienții săi, după ce mai multe persoane au sunat să se plângă de cenzură pe cele două platforme, potrivit Breitbart.


ISP, T1 WIFI, a confirmat că va bloca Facebook și Twitter de la serviciul său WIFI pentru unii clienți începând de miercuri, potrivit KREM 2.
Măsura vine după ce Twitter l-a interzis definitiv pe președintele Donald Trump de pe platforma sa, iar Faceboo i-a blocat contul președinte ”pe termen nelimitat”.

„Ne-a atras atenția că Twitter și Facebook sunt angajați în cenzurarea clienților și informațiilor noastre”, se arată într-un e-mail către clienții T1 WIFI.

ISP a adăugat că a primit apeluri de la clienți despre Facebook și Twitter.

„În ultimele câteva zile am avut apeluri de la clienți, care au spus că nu doresc ca aceste site-uri să poată fi afișate în fluxul lor de internet și că nu vor ca copiii lor să intre pe aceste site-uri”, continuă e-mailul. ISP a explicat că, deoarece sunt prea mulți clienți care solicită blocarea site-urilor, Facebook și Twitter vor fi blocate, cu excepția cazului în care vor contacta compania pentru a solicita acces.
 
ISP mai spune că nu acceptă ca Facebook și Twitter, dar și alte companii mari de tehnologie, să cenzureze utilizatorii sau „să încerece să-și extermine concurența”, ca în cazul platformei conservatoare Parler.