ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


"Am rămas foarte impresionat". Așa a declarat președintele ales al SUA, Donald Trump, după întâlnirea pe care a avut-o la New York cu generalul David Petraeus, fost șef al CIA, cotat cu cele mai mari șanse pentru a prelua șefia Departamentului de Stat.
 

Site-ul Bloomberg notează că Donald Trump înclină mult în favoarea numirii lui David Petraues la Departamentul de Stat.

 Numele lui David Petraeus, cel mai cunoscut personaj al armatei americane, se leagă de războaiele din Afganistan și Irak. A deținut funcția de comandant al forțelor multinaționale din Irak. Dar a fost și protagonistul unui scandal sexual, în 2012, când se afla la șefia CIA, scandal care a dus, în cele din urmă, la demisia sa.
 
Acum, generalul american are toate șansele să devină șeful Departamentului de Stat, scrie presa din SUA, chiar dacă, în 2015, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare, plus o amendă de 100.000 de dolari, pentru felul în care a gestionat informații secrete. Mai precis, Petraeus a fost acuzat că a furnizat informații clasificate cu biografa sa, cu care avea o relație extraconjugală.