ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Producătorul de jucării va concedia 8% dintre angajați, în urma unui declin de 5% al veniturilor în primul semestru, la 14,9 miliarde de coroane daneze (2,38 miliarde dolari), relatează Reuters.

Vânzările Lego sunt totuși mai mari decât cele ale Hasbro, producătorul My Little Pony, de 1,82 miliarde de dolari, și ale grupului Mattel, producătorul păpușilor Barbie, de 1,71 mliarde dolari.

„Suntem dezamăgiți de declinul veniturilor pe piețele pe care suntem stabiliți și am luat măsuri corective”, a spus președintele Lego, Jorgen Vig Knudstorp.

Lego a precizat ca va desființa aproximativ 1.400 de posturi, dintr-un total de 18.200, majoritatea în 2017.

„Regretăm că vor face schimbări care ar putea afecta viețile multora dintre colegii noștri. Din nefericire, este esențial să luăm măsuri dure”, a explicat Knudstorp.

În luna august, Lego l-a înlocuit pe directorul general Bali Padda după doar opt luni de mandat, cu industriașul danez Niels B. Christiansen.