ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Aproximativ 500 de migranți se află la un punct de trecere a frontierei dintre Serbia și Ungaria, blocând traficul și cerând autorităților ungare să îi lase să treacă în spațiul european, scrie agenția Anadolu.

Poliția din Ungaria a închis temporar trecerea de frontieră cu Serbia, joi seara, după ce aproximativ 500 de migranți au blocat traficul la punctul Kelebija. Unul dintre migranți a declarat pentru site-ul de știri HVG.hu:, „Protestăm pașnic. Vrem să ne fie permis să continuăm călătoria noastră către Europa de Vest”.

Protestul din orașul nordic Subotica, are loc după ce, la sfârșitul lunii ianuarie, migranții au încercat să forțeze trecerea printr-un punct de control de frontieră, potrivit Reuters.

„Sunt din orașul Damasc și acolo se aruncă cu bombe. Ce altceva putem face?", a spus unul dintre ei.

Câteva mii de migranți, care și-au părăsit țările de origine din Orientul Mijlociu și Asia din cauza războiului și a sărăciei, sunt blocați în Balcani, în timp ce caută să intre în țările mai prospere ale Europei de Vest.

Autoritățile maghiare au ridicat două rânduri de garduri de sârmă de-a lungul frontierei pentru a-i împiedica să intre.

Oficialii spun că majoritatea migranților provin din țările sfărâmate de război din Siria, Irak, Afganistan și Yemen.

Consilierul principal în securitate internă al prim-ministrului Ungariei a declarat, pe 5 februarie, că traseul migrației s-a schimbat și ruta obișnuită Bosnia-Croația-Slovenia a fost înlocuită cu cea dintre Serbia și Ungaria sau chiar cu tripla granița dintre Ungaria, Serbia și România.

Forțele de ordine ungare au tras săptămâna trecută focuri de avertisment pentru a împiedica intrarea în țară a unui grup de 60-70 de migranți, într-o alta zonă de la frontiera cu Serbia.