ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Numărul tot mai mare de bordeluri din UK i-a făcut pe parlamentarii britanici să se gândească la elaborarea unei noi legislații. 

Potrivit unui studiu, paginile de Internet unde sunt publicate anunțurile pentru servicii sexuale contra cost duc la deschiderea unor bordeluri de scurtă durată, așa numite pup-up, în care femei din întreaga țară sunt traficate de bande criminale, informează Ziarul Românesc.

În ultima lună au fost organizate 212 de operațiuni ale poliției pentru stoparea sclaviei sexuale, iar anul trecut au existat 1.185 de sesizări cu privire la potențiale victime. Însă, potrivit studiului, aceste cifre reflectă doar o mică parte din problema reală.

Pe o singură pagină de Internet au fost publicate peste 18.000 de profiluri de escorte în ultimele trei luni. Pentru a publica anunțuri prin care oferea femei pentru sex, un suspect cercetat pentru trafic de persoane a cheltuit 30.000 de lire sterline, se arată în studiu.

Agenția Națională pentru Combaterea Criminalității a declarat parlamentarilor că site-urile de servicii pentru adulți „reprezintă cel mai important mijloc de exploatare sexuală din Marea Britanie”.

Grupul parlamentar format din reprezentanți ai tuturor partidelor solicită guvernului să declare complet ilegale serviciile sexuale plătite. Parlamentarii susțin că ar trebui interzisă și publicitatea sexuală pe paginile de Internet, iar femeile care lucrează în industrie ar trebui să fie dezincriminate. 

Gavin Shuker, președintele grupului de parlamentari, a declarat pentru Sky News: „Guvernul ar trebui să ia măsuri pentru a pune capăt cererii de prostituție, ceea ce înseamnă transferarea sarcinii criminalității de la cei care vând sexul către cei care îl cumpără. De asemenea, nu ar trebui să existe posibilitatea accesului facil pe aceste site-uri pentru prostituție, care fac posibile traficul și exploatarea”, a mai spus acesta.

Din totalul persoanelor investigate pentru traficul și exploatarea sexuală a femeilor, 40% sunt români, susține Ziarul Românesc.  

Numai în Leicestershire, un comitat din sudul Angliei, poliția a închis în ultimii doi ani 156 de bordeluri în care se aflau 421 de femei, din care 83% erau din România.

Prostituția a devenit ilegală, de anul trecut, în Irlanda de Nord.