ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Un ministru fără complexe”. Așa l-a denumit presa franceză pe  Mounir Mahjoubi, secretarul de stat francez pentru IT,  care și-a anunțat homosexualitatea pe Twitter. Franco-marocanul  ar putea fi viitorul candidat al formațiunii lui Macron la primăria Parisului.

Întrebat de RTL dacă ar putea candida pentru funcția de edil șef al capitalei Franței din partea formațiunii Les Républicain en Marche, Mounir Mahjoubi a răspuns: „De ce nu?”, scrie evz.ro.

„Sunt 17 ani de când avem aceeași majoritate (socialistă – n.r.) la Paris. Este normal ca parizienii și pariziencele să se gândească la viitor și să-și zică: ‘Oare prima formațiune politică a Franței va avea un candidat care să strângă o majoritate?’”

Mahjoubi, de 34 de ani, s-a născut la Paris din părinți marocani, care au venit în Franța în anii 1970. 

Într-un articol publicat luna trecută de revista Paris Match, ministrul s-a lăsat fotografiat și intervievat de reporterii francezi în apartamentul în care locuiește alături de partenerul său de peste 10 ani.

Presa franceză notează că este pentru prima oară în analele politice din Franța când ministru homosexual  își prezintă astfel viața personală, în public.