ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Violenţele cresc în Israel. Un soldat a murit, iar alţi 11 oameni au fost răniţi într-o localitate din sudul ţării, după ce un palestinian a deschis focul asupra lor.

În haosul creat în urma atacului, un imigrant din Eritreea a fost împuşcat şi, practic, linşat de mulţimea înfuriată, care credea că acesta a participat la atentat. Tensiunile se resimt şi la nivel diplomatic.

Totul a început în momentul în care un palestinian înarmat cu un pistol şi un cuţit a ucis un soldat israelian. Atacatorul i-a luat apoi arma automată şi a început să tragă la întâmplare, până să fie omorât de forţele de ordine.

Printre victime se numără şi un imigrant din Eritreea, care a fost împuşcat de militarii israelieni şi apoi linşat de mulţime, care a crezut, în mod eronat, că bărbatul e complicele agresorului palestinian. Moartea lui e anchetată acum de autorităţi.