Într-o scrisoare deschisă, distribuită marți, un inginer de software al companiei Google a denunțat o cultură de agresiune a companiilor „de stânga” care utilizează canalele de raportare anonime a gigantului tehnic pentru a cenzura și stopa ideile și gândirea politică conservatoare, scrie Daily Caller.


Mike Wacker a avertizat că, dacă  „rămân necontrolate, aceste mulțimi agresoare vor vâna orice persoană conservatoare, orice creștin și orice gânditor independent de la Google, care nu se închină agendei lor”.  El susține că, în martie, compania i-a oferit „șansa de a demisiona”, amenințându-l că, dacă nu va face el asta, i se va găsi un pretext pentru a fi dat afară.

În 2017, James Damore, angajat Google, a fost concediat după ce a scris un memoriu în care acuza gigantul tehnic de ”îndepărtare a conservatorilor” din sediul său din Bay Area.

Wacker a oferit ca exemplu un alt incident în care un coleg republican a fost sancționat pentru că a îndrăznit să-și exprime admirația față de profesorul Jordan Peterson de la Universitatea din Toronto și față de protestul acestuia împotriva guvernului canadian care i-a forțat pe oameni să folosească pronume transgender. Angajatul respectiv ar fi spus că acest sprijin pentru Peterson a făcut ca alți angajați să se simtă nesiguri la locul de muncă.

Wacker însuși a fost raportat de două ori prin intermediul canalelor de raportare anonime ale Google.


El a comentat pe un forum Google că activiștii companiei „ar putea fi descriși drept imparțiali” la fel cum „Marșul femeilor” ar putea fi descris ca „inclusiv cu femeile evreice pro-viață”. Drept răspuns, a primit o notă în care era informat că afirmația sa a fost percepută ca fiind ”plină de ură / incendiară / provocatoare”. Ulterior, a primit o notă în care se spune: ”Ați primit feedback de la industrie-info @ că comentariile dvs. au fost nepoliticoase, nerespectuoase și necinstite”.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews