ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Într-o scrisoare deschisă, distribuită marți, un inginer de software al companiei Google a denunțat o cultură de agresiune a companiilor „de stânga” care utilizează canalele de raportare anonime a gigantului tehnic pentru a cenzura și stopa ideile și gândirea politică conservatoare, scrie Daily Caller.


Mike Wacker a avertizat că, dacă  „rămân necontrolate, aceste mulțimi agresoare vor vâna orice persoană conservatoare, orice creștin și orice gânditor independent de la Google, care nu se închină agendei lor”.  El susține că, în martie, compania i-a oferit „șansa de a demisiona”, amenințându-l că, dacă nu va face el asta, i se va găsi un pretext pentru a fi dat afară.

În 2017, James Damore, angajat Google, a fost concediat după ce a scris un memoriu în care acuza gigantul tehnic de ”îndepărtare a conservatorilor” din sediul său din Bay Area.

Wacker a oferit ca exemplu un alt incident în care un coleg republican a fost sancționat pentru că a îndrăznit să-și exprime admirația față de profesorul Jordan Peterson de la Universitatea din Toronto și față de protestul acestuia împotriva guvernului canadian care i-a forțat pe oameni să folosească pronume transgender. Angajatul respectiv ar fi spus că acest sprijin pentru Peterson a făcut ca alți angajați să se simtă nesiguri la locul de muncă.

Wacker însuși a fost raportat de două ori prin intermediul canalelor de raportare anonime ale Google.


El a comentat pe un forum Google că activiștii companiei „ar putea fi descriși drept imparțiali” la fel cum „Marșul femeilor” ar putea fi descris ca „inclusiv cu femeile evreice pro-viață”. Drept răspuns, a primit o notă în care era informat că afirmația sa a fost percepută ca fiind ”plină de ură / incendiară / provocatoare”. Ulterior, a primit o notă în care se spune: ”Ați primit feedback de la industrie-info @ că comentariile dvs. au fost nepoliticoase, nerespectuoase și necinstite”.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews