ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un fost judecător al Curții Supreme a Regatului Unit, Lordul Sumption, a condamnat „fanaticii controlului” clasei politice, academice și birocratice „care se comportă ca și cum viața noastră ar fi a statului”.

Lord Sumption spune că „dezbaterea existentă acum, dacă să fim lăsați să avem un Crăciun în familie, rezumă perfect ceea ce este greșit  cu gestionarea, de către acest guvern,  ”a pandemiei coronavirusului.  Comentariile sale se regăsesc într-un articol pentru Mail on Sunday și vin în contextul în care oficialii sistemului de sănătate britanic au sugerat că pot oferi oamenilor câteva zile de relaxare de Crăciun, dar, în schimb, ar putea prelungi carantinarea cu încă o lună.
 
Renumitul magistrat britanic consideră că cei care doresc „să stea singuri de Crăciun” ar trebui respectați, dar există „multe răspunsuri diferite la dilemele legate de un Crăciun Covid”. Cel mai important, spune el, nu e dacă oamenii vor să se se strângă cu familiile lor sau vor să se izoleze, ci dacă nu cumva ar trebui să ni se permită să facem singuri alegerile, în loc să ni se impună aceste lucruri prin lege”. 

„Însă pentru iacobinii din Grupul științific consultativ pentru situații de urgență (SAGE) și pentru fanaticii controlului din Departamentul Sănătății, doar răspunsul lor contează” a spus el, făcând aluzie la facțiunea care a preluat controlul Franței Revoluționare după ce monarhia a fost răsturnată.Și care, la scurt timp, a înființat un Comitet de Siguranță Publică și a început să-i terorizeze pe toți cei care nu erau de acord cu ei.
 
Lordul britanic l-a criticat în special pe premierul Boris Johnson, ale cărui politici, a sugerat el, sunt mai curând un exercițiu de „gestionare a relațiilor publice” decât o încercare de guvernare bună.

„Boris Johnson știe că restricțiile de Crăciun ar fi foarte nepopulare, ignorate pe scară largă și catastrofale pentru industria de retail și a ospitalității. „Așadar, el va anunța în curând suspendarea temporară (a restricțiilor), comportându-se ca și cum viața noastră ar aparține statului, iar Crăciunul va fi fost un act de îngăduință din partea sa”, a prezis judecătorul.

Lordul Sumption este convins că „fanaticii controlului și restul brigăzii celor care le place să-și pună cenunșă n cap vor cere o rambursare” a acestui favor. El susține că deja unele personaje fac presiuni „pentru două, trei sau chiar cinci zile de blocare suplimentară pentru fiecare zi de relaxare de Crăciun. ”

În final, Lordul Sumption denunță „insistența statului de a constrânge întreaga populație” ca fiind „ imposibil de apărat din punct de vedere moral și constituțional într-o țară care nu este încă un stat totalitar, precum China”.

Guvernul nu ne-a câștigat încrederea. Mai devreme sau mai târziu, oamenii vor prelua controlul asupra propriilor vieți și vor face ceea ce trebuie, indiferent ce spun miniștrii”, a adăugat el.