ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un judecător brazilian a ordonat, miercuri, companiei de streaming Netflix să înceteze prezentarea „unui Crăciun special”,  în producția braziliană „The First Temptation of Christ”, considerată o blasfemie, anunță Times of Israel.
 
Filmul, care a generat controverse și revolta creștinilor, Îl înfățișează pe Iisus drept homosexual. Decizia judecătorului Benedicto Abicair, din Rio de Janeiro, a venit ca răspuns la o petiție a unei organizații catolice braziliene care consideră că „onoarea a milioane de catolici” a fost ofensată de difuzarea serialului. În anunțarea deciziei, judecătorul a explicat că măsura va fi benefică pentru comunitatea creștină și pentru societatea braziliană,

Serialul a fost produs de compania de film Porta dos Fundos, cu sediul la Rio, sediul său fiind vizat, chiar în ajunul Crăciunului, de un atac cu sticle incendiare.

Atât Netflix cât și Porta dos Fundos au refuzat să comenteze decizia judecătorului. Hotărârea magistratului rămâne însă în picioare. până când o altă instanță va dispune altfel.

La finele anului trecut, petiția în care se cere oprirea difuzării serialului brazilian adunase peste două milioane de semnături. 
 
Potrivit sinopsisului, filmul îl prezintă pe Iisus la vârsta de 30 de ani, alături de un oaspete surpriză pe care îl aduce la o întâlnire în familie, recomandându-l drept iubitul său, Orlando.