ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Judecătorul Matthew Myers i-a interzis unei femei care şi-a făcut în urmă cu patru săptămâni un tatuaj să-şi alăpteze copilul de 11 luni, considerând că bebeluşul este expus unor riscuri inacceptabile, scrie Agerpres. Judecătorul a luat această decizie deşi rezultatele testelor la care a fost supusă femeia pentru a se vedea dacă a fost infectată cu virusul hepatitei sau HIV au ieşit negative.

Judecătorul cazului, care a fost prezentat tribunalelor din Sydney la cererea tatălui copilului în mijlocul unei dispute familiale acerbe, a considerat că probele clinice nu sunt concludente.

Rebecca Naylor, responsabila Asociaţiei Australiene a Lactaţiei Materne, şi-a exprimat îngrijorarea faţă de precedentul pe care îl poate constitui această sentinţă, care dă putere de decizie judecătorilor să se pronunţe asupra riscurilor la care se expun femeile.

Naylor a subliniat că industria tatuajului este foarte bine reglementată în această ţară şi posibilitatea de a contracta o infecţia este foarte redusă, astfel încât decizia în acest caz nu este deloc "rezonabilă".