ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Un jurnalist a abordat-o pe Theresa May, prim-ministru al Marii Britanii, la o petrecere selectă la care au fost invitați și oameni de presă. Jurnalistul s-a plâns premierului britanic că va fi expulzat după Brexit și i-a mărturisit că are pașaport românesc, scrie The Indepedent.

Cu această ocazie, jurnalistul de la revista GQ, Nimrod Kamer, a întrebat-o direct pe May ce planuri are pentru cetățenii din Uniunea Europeană după ieșirea Marii Britanii din UE, mărturisindu-i temerile lui că ar putea fi expulzat după Brexit. „Sunt posesorul unui pașaport de România și sunt pe cale să fiu deportat”, a spus Kamer, care este editorialist de Artă.

May i-a zâmbit liniștitor, asigurându-l că acest lucru nu se va întâmpla. „Nu, nu ești (pe cale de a fi expulzat, n.r.), ai drepturi ca ale tuturor celorlalți cetățeni” britanici, a ținut May să îl liniștească.

May este încă laconică în explicații privind soarta cetățenilor din UE după ieșirea Marii Britanii din blocul comunitar și nu a precizat dacă, după Brexit, cetățenii UE din Marea Britanie vor avea aceleași drepturi ca și ceilalți cetățeni britanici. De asemenea, ea abandonat planurile privind protecția drepturilor cetățenilor din UE care trăiesc în Marea Britanie, după Brexit.

Kamer a insistat asupra acestui subiect și i-a spus lui May că „oferta” ei nu este mai bună decât actualele legi ale Uniunii Europene, premierul a insistat asupra faptului că viitoarele legi „sunt foarte asemănătoare ... foarte asemănătoare" cu cele ale UE.

După aceste explicații, Kamer s-a declarat tot „neliniștit” față de viitorul cetățenilor UE care trăiesc în Marea Britanie. La petrecerea cu presa, Kamer s-a întâlnit și cu editorul de la "Spectator" Fraser Nelson, căruia i-a împărtășit temerile lui, iar acesta l-a asigurat că totul „va fi bine„ și l-a „expediat", dar fără a uitat să îi mulțumească pentru că a dat curs invitației.

Kamer a mai discutat și cu secretarul pentru Brexit, David Devis despre costul „divorțului de UE”, estimat la mai multe miliarde de euro. „Mă aștept, în final, la 60 de miliarde de lire sterline, cam așa ceva”, i-a răspuns acesta.

Întâlnirea s-a produs la petrecerea anuală cu presa, Spectator Party, la care parlamentarii britanici „coexistă„ cu jurnaliștii.