ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un jurnalist american a comentat ironic victoria sârbilor, după ce Naționala masculină de baschet a SUA a pierdut, joi, meciul de clasament cu Serbia (89-94), la  Cupa Mondială din China. ”Există mâncare în Serbia?”, s-a întrebat jurnalistul, sfidător, după ce americanii au suferit o înfrângere neașteptată, scrie b92.net.

Kevin Clancy, comentator de radio, a postat pe Twitter următorul mesaj: „Am pierdut cu Serbia la baschet? Au ceva mâncare în Serbia?”

Pe rețelele de socializare au început să curgă reacțiile sârbilor din diaspora, cu postarea mai multor filme video, dar și cu replici pe măsura ofensei jurnalistului american. Și din care nu a lipsit umorul. „Da! Mâncăm americani la micul dejun”, au spus unii internauți.

Alții au preferat să-i amintească americanului că, de zeci de ani, cei mai buni sportivi provin din Serbia. Și în baschet și în fotbal, dar și în tenis. ”Ai auzit vreodată de Djokovici?”, a întrebat un alt internaut.

După aceste comentarii, comentatorul radio a revenit, la fel de sarcastic, întrebându-se, într-o nouă postare, dacă au internet în Serbia. Alte reacții ale diasporei sârbe, altă insultă a americanului.
 
”Ok, ok. Aș dori să-mi cer scuze față de Serbia. Ar trebui să fiu mai respectuos față de cei care au declanșat Primul Război Mondial. L-ați asasinat pe arhiducele Ferdinand, nenorociților! Locul ăsta a fost un butoi de pulbere! 16 milioane de oameni morți!. Foarte frumos”, a scris americanul