Un jurnalist american a comentat ironic victoria sârbilor, după ce Naționala masculină de baschet a SUA a pierdut, joi, meciul de clasament cu Serbia (89-94), la  Cupa Mondială din China. ”Există mâncare în Serbia?”, s-a întrebat jurnalistul, sfidător, după ce americanii au suferit o înfrângere neașteptată, scrie b92.net.

Kevin Clancy, comentator de radio, a postat pe Twitter următorul mesaj: „Am pierdut cu Serbia la baschet? Au ceva mâncare în Serbia?”

Pe rețelele de socializare au început să curgă reacțiile sârbilor din diaspora, cu postarea mai multor filme video, dar și cu replici pe măsura ofensei jurnalistului american. Și din care nu a lipsit umorul. „Da! Mâncăm americani la micul dejun”, au spus unii internauți.

Alții au preferat să-i amintească americanului că, de zeci de ani, cei mai buni sportivi provin din Serbia. Și în baschet și în fotbal, dar și în tenis. ”Ai auzit vreodată de Djokovici?”, a întrebat un alt internaut.

După aceste comentarii, comentatorul radio a revenit, la fel de sarcastic, întrebându-se, într-o nouă postare, dacă au internet în Serbia. Alte reacții ale diasporei sârbe, altă insultă a americanului.
 
”Ok, ok. Aș dori să-mi cer scuze față de Serbia. Ar trebui să fiu mai respectuos față de cei care au declanșat Primul Război Mondial. L-ați asasinat pe arhiducele Ferdinand, nenorociților! Locul ăsta a fost un butoi de pulbere! 16 milioane de oameni morți!. Foarte frumos”, a scris americanul

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews