ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În ultimii ani Siria a fost grav afectată de un război civil ce a produs un val uriaș de imigrație și a polarizat lumea în pro și contra Bashar al-Assad, șeful statului.

SUA, împreună cu Marea Britanie și Franța, au declanșat sâmbătă  un atac bazat pe un presupus atac chimic al trupelor lui Bashar al-Assad asupra unor civili. Rusia, aliat al Siriei, a acuzat că nu există nicio dovadă care să ateste că atacul a existat.

Costin Ștucan, moderator Eurosport, a publicat pe contul său de Facebook o postare în care amintește de motivul pentru care a fost invadat Irak-ul și care seamănă izbitor cu situația din Siria.

„Acum 3 ani, Marea Britanie admitea că nu a avut certitudinea armelor de distrugere în masă deținute de Saddam atunci când Irak a fost invadat de coaliția NATO. Ăsta fusese motivul oficial al invaziei, repetat la nesfârșit de media occidentale, dar s-a dovedit că Saddam nu avea nicio armă nucleară. Dictatorul nedorit de vest a fost spânzurat. Invazia a produs peste 150.000 de victime printre civilii nevinovați”, a scris Ștucan.

Ștucan se alătură vocilor care acuză că acest atac este o diversiune, printre cei care ar beneficia de distagerea atenției fiind chiar și Trump.

„Nu există dovezi concrete că presupusul atac chimic a existat cu adevărat sau că ar fi fost opera lui Assad. Siria e oricum plină de armament distribuit de coaliția NATO rebelilor deveniți teroriști. Dacă ar fi existat dovezile, ele ar fi fost prezentate Națiunilor Unite. Fără dovezi, Rusia și Iran acuză o înscenare. Pe baza presupusului atac chimic, SUA a ordonat un bombardament într-un moment delicat când Trump e asaltat de povești de infidelitate cu prostituate. Fostul președinte FBI, James Comey, tocmai a declarat acum două zile într-un interviu pentru ABC că nu știe „cu siguranță dacă președintele Trump a fost cu prostituate la Moscova, urinând unii pe alții””, mai scrie jurnalistul.

În final, Ștucan amintește de distrugerea a 4 țări - Egipt, Siria, Irak și Libia - toate considerate inamici ai Israelului.

„E întâmplător oare că în ultimii 20 de ani cele patru țări considerate de Israel drept o mare amenințare (Egipt, Siria, Irak și Libia) au fost cuprinse de conflicte susținute de occident care au dus la înlăturarea sau uciderea conducătorilor și la destabilizarea lor profundă”, încheie jurnalistul.