Frank Magnitz (FOTO), parlamentar și lider al organizației din Bremen a formațiunii naționaliste „Alternativa pentru Germania”(AfD), a fost rănit grav în urma unui atac despre care se crede că a fost „motivat politic” a anunțat Poliția germană, potrivit site-ului de știri The Local, citat de Mediafax.

Politicianul a fost agresat luni după-amiază în centrul orașului Bremen, în fața Theater am Goetheplatz, principalul teatru din oraș. 

„Având în vedere activitatea victimei, credem că acest incident este un act motivat politic", a transmis Poliția. 
Potrivit AfD Bremen, care a prezentat imagini cu rănile suferite de politician, Magnitz a fost bătut de trei bărbați mascați. "L-au lovit cu o bucată de lemn până și-a pierdut cunoștința și apoi l-au lovit și când era la pământ", se afirmă în comunicatul formațiunii, precizând că un muncitor în construcții a intervenit pentru a opri atacul. 

„Astăzi este o zi neagră pentru democrația din Germania”, a mai comunicat AfD. Atacul a fost condamnat de mai mulți politicieni și jurnaliști, inclusiv europarlamentarul Cem Özdemir din partea Partidului Verzilor (centru-stânga).
„Nu există nicio justificare pentru violență, chiar și împotriva AfD”, a afirmat Cem Özdemir.


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.