ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Frank Magnitz (FOTO), parlamentar și lider al organizației din Bremen a formațiunii naționaliste „Alternativa pentru Germania”(AfD), a fost rănit grav în urma unui atac despre care se crede că a fost „motivat politic” a anunțat Poliția germană, potrivit site-ului de știri The Local, citat de Mediafax.

Politicianul a fost agresat luni după-amiază în centrul orașului Bremen, în fața Theater am Goetheplatz, principalul teatru din oraș. 

„Având în vedere activitatea victimei, credem că acest incident este un act motivat politic", a transmis Poliția. 
Potrivit AfD Bremen, care a prezentat imagini cu rănile suferite de politician, Magnitz a fost bătut de trei bărbați mascați. "L-au lovit cu o bucată de lemn până și-a pierdut cunoștința și apoi l-au lovit și când era la pământ", se afirmă în comunicatul formațiunii, precizând că un muncitor în construcții a intervenit pentru a opri atacul. 

„Astăzi este o zi neagră pentru democrația din Germania”, a mai comunicat AfD. Atacul a fost condamnat de mai mulți politicieni și jurnaliști, inclusiv europarlamentarul Cem Özdemir din partea Partidului Verzilor (centru-stânga).
„Nu există nicio justificare pentru violență, chiar și împotriva AfD”, a afirmat Cem Özdemir.