ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Martin Shkreli, un afacerist american care activa în domeniul produselor farmaceutice, a fost arestat de FBI pentru fraudă fiscală, după ce firma lui a scumpit de peste 50 de ori prețul unui medicament folosit pentru tratarea SIDA, anunță BBC.

Magnatul newyorkez a generat un val de controverse anul acesta, după ce compania sa crescut prețul medicamentului Daraprim de la 13.50 dolari la 750 per doză.

Compania Turing Pharmaceuticals a cumpărat în luna august dreptul de producție pentru medicamentul Daraprim pentru 55 de milioane de euro. Deși costul pentru fabricarea unei pastile este de doar un dolar, medicamentul a fost imediat scumpit la 13,5 dolari ca ulterior să ajungă să coste 750 de dolari.

Medicamentul este folosit pentru tratamentul toxoplasmozei, una dintre una dintre cele mai frecvente infecții parazitare care îi afectează în principal pe copii și pe cei cu sistemul imunitar compromis, cum sunt bolnavii de SIDA sau cancer.

Arestarea afaceristului a declanșat un val de comentarii pe rețelele de socializare: americanii cred că a primit ce merita pentru că a fost lacom și a urmărit să facă avere pe seama bolnavilor de SIDA.