ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un membru al consiliului Pfizer, care a condus Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA), a făcut presiuni asupra Twitter să cenzureze postările despre imunitatea naturală și riscul scăzut de COVID la copii, scrie Epoch Times, care detaliază modul cum au fost cenzurate aceste postări. 

Este vorba de Dr. Scott Gottlieb, care a făcut presiuni asupra Twitter să ia măsuri împotriva unei postări care arăta cu exactitate că imunitatea naturală este superioară celei dobândite în urma vaccinării împotriva COVID-19, potrivit unui e-mail publicat pe 9 ianuarie.

Gottlieb i-a scris pe 27 august 2021 directorului Twitter Todd O’Boyle solicitându-i să ia măsuri împotriva unei postări a doctorului Brett Giroir, un alt fost comisar FDA.

Giroir a scris că este clar că imunitatea naturală, sau imunitatea post-infecție, „este CU MULT superioară imunității în urma vaccinului”. El a menționat că nu există nicio justificare științifică pentru a solicita dovada vaccinării împotriva COVID-19 dacă o persoană are imunitate naturală.

Giroir a făcut referire la un studiu preprint al unor cercetători israelieni care au descoperit, după analizarea dosarelor de sănătate, că imunitatea naturală oferă o protecție mai bună decât vaccinarea. Studiul a fost publicat ulterior în revista Clinical Infectious Diseases, în urma revizuirii de către colegi.

Cercetătorii au spus în studiu că datele „demonstrează că imunitatea naturală conferă o protecție mai durabilă și mai puternică împotriva infecțiilor, a bolii simptomatice și spitalizării cauzate de varianta Delta a SARS-CoV-2, în comparație cu imunitatea indusă de vaccinul BNT162b2 în două doze”. BNT162b2 este denumirea comercială pentru vaccinul Pfizer împotriva COVID-19, care este principalul vaccin utilizat în Israel.

E-mailul lui Gottlieb a declanșat mesaje pe Jira, sistemul de mesagerie intern al Twitter, potrivit jurnalistului Alex Berenson, căruia i s-a acordat acces la fișierele interne ale Twitter de către CEO-ul Elon Musk.

Un analist Twitter care a analizat postarea a stabilit că nu încalcă nicio regulă privind dezinformarea, dar Twitter a atașat o etichetă postării, susținând că este „înșelătoare” și direcționând cititorii către un link care arăta „de ce oficialii din sănătate recomandă vaccinul pentru majoritatea oamenilor.” Eticheta a împiedicat oamenii să răspundă, să distribuie sau să aprecieze postarea lui Giroir.

Ulterior, Gottlieb i-a trimis din nou un mesaj lui O’Boyle, semnalând o postare a lui Justin Hart, un oponent al lockdown-urilor și sceptic cu privire la vaccinurile anti-COVID-19, a relatat Berenson.

Gottlieb a contestat postarea lui Hart, care a scris că „bețișoarele și pietrele îmi pot rupe oasele, dar un agent patogen viral cu o rată a mortalității infantile de <>0% i-a costat pe copiii noștri aproape trei ani de școală”.

COVID-19 prezintă un risc mic de mortalitate pentru oamenii tineri și sănătoși, arată studiile și datele

Gottlieb nu a detaliat de ce a vrut să-l cenzureze pe Hart, dar obiecția sa a venit cu puțin timp înainte ca guvernul SUA să autorizeze și să recomande vaccinul Pfizer pentru copiii cu vârsta între 5 și 11 ani.

O'Boyle a transmis cererea analiștilor de la Twitter, omițând pentru a doua oară să dezvăluie legăturile lui Gottlieb cu Pfizer.

Twitter nu a răspuns solicitărilor de a face comentarii.

De asemenea, Gottlieb a încercat să determine interzicerea pe Twitter a lui Berenson, fost jurnalist la New York Times, care acum este autorul unui blog Substack.

Gottlieb a transmis o postare de pe blogul lui Berenson unui lucrător de la Twitter, scriind că Berenson l-a descris pe Dr. Anthony Fauci drept arogant, motiv pentru care Fauci, la acea vreme șeful Institutului Național pentru Alergii și Boli Infecțioase din SUA, avea nevoie de securitate.

Patru zile mai târziu și la o zi după ce Gottlieb s-a întâlnit cu lucrătorii Twitter, Twitter l-a interzis pe Berenson pentru că ar fi încălcat regulile privind dezinformarea COVID-19.

În postarea care a declanșat e-mailul lui Gottlieb, Berenson l-a criticat pe Fauci pentru că a spus că „atacurile asupra mea sunt atacuri asupra științei”, criticând și modul în care acesta a gestionat răspunsul la pandemie în SUA.