ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un migrant homosexual musulman, care a ironizat atacurile teroriste în care au murit 300 de oameni în ultimii ani, este reprezentantul Franței la concursul Eurovision din acest an.

Alegerea lui Bilal Hassani, în vârstă de de 19 ani, cu piesa „Roi” la Eurovision 2019, care are loc anul acesta în Israel, este salutată ca fiind „o victorie  a diversității”, deoarece Hassani poartă perucă blondă, este homosexual, musulman și are părinți migranți marocani.

Cu toate acestea, el a intrat în atenția autorităților din cauza unor mesaje pe Twitter și clipuri video, în care susținea antisemitismul și făcea glume pe seama atacurilor care au avut loc în Franța în ultimii ani, puse pe seama terorismului jihadist, scrie Times of Israel.

Într-un mesaj postat în 2014, Hassani l-a apărat pe comediantul Dieudonne M'bala M'bal, condamnat pentru anti-semitism. De asemenea, a acuzat în repetate rânduri Israelul de „crime de război”, lucru care, spun unele voci, ar putea să îl dezavantajeze la Eurovisionul găzduit de statul evreu.

Un senator republican francez a adresat o scrisoare organizatorilor Eurovision, solicitând retragerea lui Hassani din acest concurs pentru „ironizarea” atacurilor jihadiste. În replică, tânărul a denunțat faptul că acuzațiile care i se aduc au la bază doar homsosexualitatea sa și trecutul său de imigrant. „Anumite persoane sunt deranjate foarte mult că părinții mei s-au născut în Maroc și că sunt homosexual”, a declarat Hassani pentru Le Parisien.