ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul francez al ecologiei, Segolene Royal, declară război cremei Nutella. Fosta parteneră de viață a președintelui Francois Hollande a făcut un apel la francezi, și nu numai, să nu mai consume cunoscuta cremă, a cărei fabricare a dus la despăduriri masive, informează site-ul AGI.it.

Declarațiile sale au fost făcute luni seara, în timpul emisiunii 'Le Petit Journal' a postului de televiziune Canal+. Segolene Royal a cerut firmei producătoare, Ferrero, să utilizeze alte materii prime pentru obținerea faimoasei creme tartinabile cu alune.

”Trebuie să încetăm să mai mâncăm Nutella”, a spus Royal, explicând că uleiul de palmier conținut în acest produs este unul dintre principalii responsabili ai despăduririlor masive. Când un jurnalist i-a replicat, spunând că Nutella ”este foarte bună”, aceasta i-a răspuns:”Da, într-adevăr! Dar trebuie să folosească altă materie primă”.
 
Segolene Royal a pledat pentru o a treia revoluție industrială, care să aibă în vedere protejarea mediului înconjurător, după ce, cu numai două zile în urmă, își anunțase intenția de a interzice comercializarea unui cunoscut erbicid de la firma Monsanto, 'Rounduo', ca măsură de combatere a efectelor negative ale substanțelor chimice de acest tip. 

Franța — care va găzdui summitul pentru combaterea schimbărilor climatice, organizat în decembrie, la Paris, sub tutela ONU — trebuie să conducă 'ofensiva' menită să pună capăt folosirii erbicidelor, a susținut ministrul francez.