ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În zona în care două explozii masive au avut loc, în oraşul Tianjin din China, încă se mai poate vedea focul arzând, la aproximativ 36 de ore distanţă după ce exploziile au izbucnit. Autorităţile au descoperit compania care deţinea materialele distruse în explozii, dar încă nu se ştie cauza acestora.

Aproximativ 55 de persoane au murit şi alte sute au fost rănite, 71 de oameni fiind în stare critică, în urma exploziilor care au izbucnit miercuri, în oraşul Tianjin din China. 

Echipele de salvare au anunţat că găsit un supravieţuitor de 19 ani, numit Yhou Ti, conform bbc.com.
Autorităţile susţin că 17 pompieri au fost printre cei care au murit şi alţi 18 sunt daţi dispăruţi.
În jur de 1 020 de pompieri şi 140 de maşini special echipate s-au luptat cu focul.

Bunurile distruse în explozii aparţin compaiei Ruihai Logistics,  despre care se ştia că depozitează materiale chimice. Cei care deţin compania nu ştiu exact ce materiale erau acolo şi nici ce ar fi putut provoca exploziile. Din cauza distrugerilor produse asupra companiei, nu au putut fi identificate materialele chimice depozitate acolo.

Focul încă arde în zonă, cladiri şi maşini au fost distruse şi mai mult de 3 500 de oameni au rămas fără casă. Aceştia şi-au petrecut noaptea în adăposturi temporare. 

Echipele de salvare au încercat să elimine cele 700 de tone de cianură de sodiu din zonă, iar nivelul de poluare a fost în permanenţă monitorizat.