ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Poliția belgiană investighează o serie de acuzații de corupție și spălare de bani la adresa lui Didier Reynders, ministrul de externe al Belgiei și candidatul la postul de comisar al justiției în viitoarea CE, scrie site-ul Politico.eu.
 
Reynders a negat acuzațiile care, potrivit ziarului belgian De Tijd, vizează  construcția clădirii ambasadei belgiene din Kinshasa, închirierea sediului central al poliției federale, dar și alte chestiuni.

Banii au fost primiți sau spălați prin cumpărarea de antichități și bunuri imobiliare, unele tranzacții efectuându-se în paradisuri fiscale. Întrebat de jurnaliști, Reynders a răspuns că nu știe nimic de anchetă.

Reynders este un liberal francofon, membru al grupului Renew Europe, condus de Dacian Cioloș.

Un alt membru al Renew Europe cu probleme de integritate este Sylvie Goulard, candidata Franței pentru postul de comisar european pentru Piață Internă, audiată de poliția franceză în cadrul unei anchete privind o serie de angajări fictive în Parlamentul European. În ciuda acestui aspect, a fost nominalizată în aceeași zi ca reprezentantă a Franței în Comisia Europeană de către președintele Emmanuel Macron. 

Europarlamentarul Dacian Cioloș este liderul grupului Renew Europe în Parlamentul European, din care fac parte USR și PLUS, și este foarte importantă poziția finală pe care o va avea în ceea ce privește numirea acestora.

Reamintim că potrivit Politico, Dacian Cioloș ar fi spus că a acceptat explicațiile oferite de Sylvie Goulard, candidata Franței pentru funcția de comisar european, cu privire la acuzațiile împotriva ei.