ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O echipă de medici din Cehia a reușit să asiste nașterea prin cezariană a unui bebeluș sănătos, la 117 zile după ce mama copilului a intrat în moarte cerebrală, ceea ce reprezintă un nou record medical, scrie Fox News. 

Femeia în vârstă de 27 de ani, care în luna aprilie a suferit un accident vascular cerebral, a născut bebelușul prin cezariană, deși, la internare, șansele ei de supraviețuire erau minime, iar șansele fătului pe care îl avea în pântece de 15 săptămâni erau egale cu zero. 

Medicii au declarat că cele 117 zile în care a supraviețuit în pântece – un proces cu multe posibile complicații – reprezintă un record, fiind cea mai lungă sarcină susținută artificial în cazul unei mame în moarte cerebrală.

Medicii au decis să o țină pe mamă conectată la aparate pentru a menține sarcina. Ei i-au mișcat continuu picioarele pentru a simula mersul și pentru a ajuta astfel la creșterea fătului.

După naștere, în a 34-a săptămână de sarcină, în prezența soțului și a altor membri ai familiei, medicii au deconectat-o de la aparatele la care a fost ținută în viață.

Un caz similar a avut loc în urmă cu doi ani, când o femeie braziliană, în vârstă de 21 de ani, care suferise un accident vascular cerebral, a fost menținută în viață timp de 123 de zile - cea mai lungă sarcină menținută artificial -, astfel încât să poată naște. Ea a adus pe lume gemeni.