O echipă de medici din Cehia a reușit să asiste nașterea prin cezariană a unui bebeluș sănătos, la 117 zile după ce mama copilului a intrat în moarte cerebrală, ceea ce reprezintă un nou record medical, scrie Fox News. 

Femeia în vârstă de 27 de ani, care în luna aprilie a suferit un accident vascular cerebral, a născut bebelușul prin cezariană, deși, la internare, șansele ei de supraviețuire erau minime, iar șansele fătului pe care îl avea în pântece de 15 săptămâni erau egale cu zero. 

Medicii au declarat că cele 117 zile în care a supraviețuit în pântece – un proces cu multe posibile complicații – reprezintă un record, fiind cea mai lungă sarcină susținută artificial în cazul unei mame în moarte cerebrală.

Medicii au decis să o țină pe mamă conectată la aparate pentru a menține sarcina. Ei i-au mișcat continuu picioarele pentru a simula mersul și pentru a ajuta astfel la creșterea fătului.

După naștere, în a 34-a săptămână de sarcină, în prezența soțului și a altor membri ai familiei, medicii au deconectat-o de la aparatele la care a fost ținută în viață.

Un caz similar a avut loc în urmă cu doi ani, când o femeie braziliană, în vârstă de 21 de ani, care suferise un accident vascular cerebral, a fost menținută în viață timp de 123 de zile - cea mai lungă sarcină menținută artificial -, astfel încât să poată naște. Ea a adus pe lume gemeni.


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews