ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Armata americană a declanșat o anchetă în cazul unor militari care au postat pe Facebook fotografii indecente în care apar colege ale lor, fără ca ele să știe. Cei găsiti vinovati vor fi aduși în fața Curții Marțiale

Militarii în cauză sunt pușcași marini, corpul expediționar al armatei americane, renumit pentru disciplina sa și valorile sale specifice. 

Dintre toate ramurile armatei americane, Corpul de pușcași marini este cel care s-a arătat cel mai reticent la decizia administrației Obama de a acorda posibilitatea numirii de femei în toate posturile, inclusiv posturile de luptă cele mai expuse. 

Ancheta a fost încredințată Serviciului de anchetă penală al Marinei americane (NCIS). 

Postarea de  „fotografii explicite fără permisiunea persoanelor care apar în ele este un potențial delict'', a reamintit luni Ed Buice, un purtător de cuvânt al NCIS. 
 
Potrivit site-ului de jurnalism de investigații Reveal, pagina de Facebook în cauză avea aproape 30.000 de abonați. Ea nu era publică și era rezervată pușcașilor marini și altor forțe militare asemănătoare, precum trupele Marinei britanice. Începând din 30 ianuarie, mai mult de douăzeci de femei'' au văzut fotografii nud cu ele distribuite pe ''Marines United'' fără consimțământul lor, cu menționarea ''rangului lor, a numelui lor complet și a unității lor', a indicat Reveal.

Fotografiile au provocat numeroase comentarii, uneori obscene sau degradante.