ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Comisia Europeană a fixat miercuri drept obiectiv să primească cel puțin 50.000 de refugiați în UE direct din țările din Africa, Orientul Mijlociu și Turcia, pentru a oferi o alternativă la periculoasa traversare a Mării Mediterana. 

Executivul european „recomandă un nou program de reinstalare pentru a aduce în Europa cel puțin 50.000 dintre cele mai vulnerabile persoane, care au nevoie de protecție internațională în următorii doi ani”, a anunțat CE într-un comunicat. Un buget de 500 de milioane de euro, adică 10.000 euro pentru fiecare persoană, vor primi statele membre care vor accepta să primească refugiați.

„O atenție sporită ar trebui să fie acordată reinstalării” persoanelor din "Libia, Egipt, Niger, Sudan, Ciad și Etiopia”, a subliniat Comisia, încurajând țările europene să continue transferurile din Turcia și Orientul Mijlociu.

Această nouă direcție a fost fixată de Bruxelles în aceeași zi în care expiră programul de „relocalizare” a solicitanților de azil din Italia și Grecia.