ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Un ministru membru al cabinetului de securitate israelian a avertizat că Israelul l-ar putea „lichida”pe președintele sirian Bashar al-Assad și răsturna guvernul său dacă Iranul, aliat al Damascului, va utiliza teritoriul Siriei pentru a efectua atacuri împotriva Israelului.

„Israelul nu s-a implicat până acum în războiul civil din Siria. Dacă președintele Bashar al-Assad va continua să permită Iranului să efectueze operațiuni pe teritoriul sirian, Israelul îl va lichida și îi va răsturna regimul”, a declarat ministrul israelian al Energiei, Yuval Steinitz.

”Dacă Assad va permite Iranului să folosească baze militare din Siria împotriva noastră, să ne atace de pe teritoriul sirian, ar trebui să știe că acela va fi sfârșitul pentru el”, a avertizat Steinitz.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent și cu un conflict militar între regimul Bashar al-Assad, sprijinit de Rusia și Iran, forțele opoziției și grupuri militante și teroriste, inclusiv organizația extremistă sunnită Stat Islamic. Bilanțul conflictului depășește 340.000 de morți.