ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Finlanda ar trebui să ia în calcul organizarea unui referendum privind părăsirea Uniunii Europene după următoarele alegeri care vor avea loc peste trei ani, susține parlamentarul Sampo Terho, din partidul Adevărații Finlandezi, membru al coaliției de guvernare, informează neweurope.eu.

''Dacă Finlanda ar vrea să acționeze în această chestiune, atunci ar trebui să urmăm aceeași cale ca Marea Britanie'', a declarat Sampo Terho.

Parlamentarul finlandez a refuzat să spună dacă partidul din care face parte va propune un vot pentru ”Fixit”, dar a precizat că acest subiect ar trebui să fie unul prioritar în contextul alegerilor programate în 2019.

''Dacă poporul susține aceasta, atunci am avea un vot dacă să rămânem sau să ieșim'' din UE, a spus parlamentarul finlandez, potrivit b1.ro.
 
Premierul Juha Sipila nu a comentat propunerea lui Terho, însă a declarat că ”guvernul nu va propune un referendum pentru părăsirea Uniunii Europene”.