ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Polemici aprinse în Spania, după ce formațiunea socialist-comunistă Podemos, partid considerat anti sistem, a propus interzicerea transmiterii, la televiziunea publică, a slujbei de duminică. 

Propunerea, formulată de secretarul formațiunii Podemos, Pablo Iglesias, în Parlament, a provocat un val de reacții de protest pe rețelele de socializare. „Televiziunea publică nu trebuie să fie o oglindă pentru cultele religioase, indiferent care ar fi ele”, a argumentat Iglesias în expunerea proiectului de lege depus la Parlament. „În Spania, trăiesc persoane care aparțin unor confesiuni diferite: catolici, musulmani, evangheliști, ortodocși, atei, agnostici”, a continuat politicianul spaniol, prevalându-se de „drepturile altor religii”.
 
În realitate, credința nu este un fenomen  „de nișă”, așa cum pretinde politicianul spaniol.  Centro de Investigaciones Sociológicas a anunțat, în februarie, că 70,2% din populația iberică se declară catolică, în vreme ce doar 15% spun că nu aparțin niciunei confesiuni.

Spaniolii, care continuă să se declare majoritar catolici, nu vor ca transmisiunea slujbei duminicale să fie interzisă, iar cifrele audiențelor de duminică, 15 martie, care au explodat, fiind de trei ori mai mari decât până acum, au dovedit-o.