ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Finlanda va părăsi Uniunea Europeană și se va poziționa ca Elveția pentru a își proteja independența, în cazul în care Laura Huhtasaari, candidatul prezidențial din partea partidului eurosceptic Adevărații Finlandezi, va câștiga alegerile din luna ianuarie, relatează site-ul agenției Reuters.

Laura Huhtasaari, numită și „Marine Le Pen a Finlandei", consideră că are șanse de a câștiga alegerile prezidențiale din luna ianuarie, datorită ieșirii partidului Adevărații Finlandezi din coaliția guvernamentală.

„Creșterea numărului partidelor europene care critică UE și imigrația se datorează unei politice rele și nedrepte. Finlanda are în zona euro doar rol de pierdere și de contribuabil. Nu ne dorim ca Finlanda să devină o provincie a Uniunii Europene", a declarat Huhtasaari.

Formațiunea naționalistă Adevărații Finlandezi a devenit al doilea partid din Parlament în 2015, obținând 17.7% din voturi, însă susținerea publicului a scăzut din cauza alăturării coaliției guvernamentale. 

În luna iunie, Laura Huhtasaari a fost aleasă în funcția de vicepreședinte al partidului Adevărații Finlandezi.

„Acest joc este brutal. Partidele mari vor să dispărem de pe harta politică. Nimeni nu este în politică să își caute prieteni", a adăugat aceasta.