ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



„Nu aș pune mișcarea „La Manif  pour tous” și teroriștii islamici pe același nivel, dar consider că între ei există o convergență ideologică”. Cu aceste cuvinte, secretarul de stat pe lângă prim-ministrul francez, responsabil pentru egalitatea între femei și bărbați, Marlène Schiappa, a inflamat opinia publică și cea mai cunoscută inițiativă cetățenească din Franța, care militează împotriva căsătoriilor gay.

Inițiativa cetățenească „La Manif Pour Tous”, comparată de oficialul francez cu terorismul islamist, este o mișcare populară ce reunește organizații locale din întreaga Franță. Această rețea națională, care reprezintă milioane de francezi conservatori, a organizat numeroase mobilizări și manifestări publice ca reacție la legea inițiată în timpul președinției lui François Hollande ce permitea căsătoria între persoane de același sex.

Declarația controversată a lui Schiappa a fost făcută într-un interviu pentru  publicația conservatoare ”Valeurs actuelles”, aceasta explicând:

„În prezent există o explozie de acte antisemite, dar și homofobe. Aceste două segmente de populație sunt considerate a fi bogate. Homofobia și antisemitismul au în comun faptul că sunt teorii radicale islamiste, care fac din evrei și homosexuali țapi ispășitori. Există o alianță între extremiștii de dreapta și radicalii islamiști, care sunt uniți în lupta lor. Unele lozinci ale ”Manif pour tous" au fost lansate în suburbii”. Nu aș pune mișcarea ”La Manif  pour tous” și teroriștii islamici pe același nivel, dar consider că există între ei o convergență ideologică”.


Ludovine de La Rochère, președinta „Manif pour tous”, a depus o plângere împotriva lui Schiappa. Într-un interviu pentru La Croix, ea explicat că organizația a primit sute de mesaje de indignare din partea francezilor conservatori, care i-au cerut să reacționeze ferm.

Schiappa a fost obligată să-și ceară scuze, însă un astfel de comentariu devine emblematic pentru climatul politic actual din Franța, care cataloghează orice opoziție față de „drepturile LGBT” drept „homofobie”, scrie Lifesitenews.

Ludovine de La Rochère declara în 2018, într-un interviu pentru stiripentruviata, înaintea Referendumului pentru Familiie, că România trebuie să conștientizeze că e nevoie să facă tot posibilul pentru a nu se confrunta cu revendicarea instituției căsătoriei de către cuplurile formate din doi bărbați sau două femei și susținea că teoria genului „șterge identitatea omului de la naștere.”