ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Giovanni Ardita, consilier local la primăria orașului Ladispoli, din partea partidului Fratelli D'Italia - Alleanza Nazionale, o formațiune politică profund naționalistă, a făcut afirmații extrem de grave la adresa românilor.

Ardita a scris pe pagina personală de Facebook un mesaj extrem de dur, în urma unui furt care a avut loc într-o locuință din Ladispoli. Deși autorii furtului sunt încă necunoscuți, politicianul italian a scris pe rețeaua de socializare că aceștia sunt de naționalitate română.

Potrivit rotalianul.com, Ardita a folosit cuvinte dure la adresa românilor, generalizând și catalogându-i ca fiind hoți și țigani.

„Că..ții ăștia de hoți români nu se opresc nici în fața unei femei surdo-mute, nici în fața casei unui băiat care tocmai a murit. Autoritățile trebuie să îi ducă în șuturi până la graniță și să îi trimită înapoi în țara lor, fără drept de întoarcere. Gata cu gunoaiele astea de țigani români!", este mesajul postat de consilierul italian, sâmbătă, pe pagina lui de Facebook.

Apoi continuă într-un comentariu: „ ...gata cu toleranța asta prefăcută de acceptare pe toți cei care vin în țara noastră să facă ce și cum vor, sunt aroganți și convinși că nu vor fi pedepsiți niciodată cum se cuvine pentru faptele lor. Dar oamenii nu mai suportă".

Ieri, Ardita a revenit cu un mesaj, tot pe Facebook, cerându-și scuze de la comunitatea românească pentru generalizările făcute:

„Gata cu toleranța în ce privește țiganii români. Îmi cer scuze de la comunitatea românească pentru că am generalizat, există români muncitori, cinstiți și responsabili, dar nu-mi retrag cuvintele în ce privește hoții care intră în casele oamenilor neajutorați, sunt niște gunoaie umane și nu merită respect".