Liderul formațiunii populiste spaniole VOX, Santiago Abascal, a acuzat Uniunea Europeană că ar fi făcut presiuni asupra Italiei și a-l elimina astfel pe fostul vicepremier Matteo Salvini din guvern.
 
Abascal, care a participat recent la un eveniment în Italia susținut de formațiunea conservatoare Frații Italiei (FdI) alături de invitați precum premierul maghiar Viktor Orbán, a declarat că, în opinia sa, Bruxelles-ul a făcut presiuni pentru ca guvernul de la Roma să scape de Salvini, pentru a menține forța de muncă ieftină a migranților în Europa, relatează Il Giornale.

„Spania și Italia au granițe comune, iar spaniolii și italienii împărtășesc îngrijorarea de a-și proteja frontierele împotriva invaziilor migratorii cauzate de oligarhiile europene, care au inundat țările noastre cu forță de muncă ieftină”, a spus Abascal.

Pentru politicianul spaniol este clar că „ministrul Salvini a fost victima a ceea ce a denunțat timp de 18 luni, și-anume că italienii sunt din ce în ce mai puțin stăpânii destinului lor, care, din nou, a fost decis între Bruxelles și Strasbourg”.

„Mi se pare deosebit de rușinos că pentru această operațiune împotriva suveranității italiene s-a folosit o navă sub pavilion spaniol, Open Arms. Și pentru asta mi-am cerut scuze în fața Italiei în numele tuturor spaniolilor”, a spus politicianul referinduu-se la scandalul legat de ambarcațiunea plină de migranți, sechestrată de autoritățile italiene luna trecută.

„Oligarhile politice, economice și culturale ale Europei i-au trădat pe europeni și ne-au condus națiunile într-un punct mort. Și de aceea suntem cu toții aici. Pentru că, prin politica granițelor deschise, se erodează securitatea și siguranța pe străzile noastre, în special pentru femeile din țările nosatre, ne distrug cultura și civilizația”, a acuzat Abascal.
 
„Ne impun impozite mari. Ne guvernează de departe oameni pe care nu i-am ales. Ne mpun politici pentru care nu am votat. Ne fură identitatea culturală, dreptul la proprietate, familia și națiunea. Ei fură Europa, Europa pe care o iubim și vor să ne convertească pământul”.

Partidul Vox a luat ființă în Spania în 2014 pentru a apăra țara de extremiștii de stânga, cum ar fi premierul socialist Pedro Sanchez, și de separatiștii din Catalonia și Țara Bascilor. Când criza catalană din octombrie 2017 a pus sub semnul întrebării integritatea statului spaniol, partidul a fost propulsat în prim plan.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews