ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Liderul formațiunii populiste spaniole VOX, Santiago Abascal, a acuzat Uniunea Europeană că ar fi făcut presiuni asupra Italiei și a-l elimina astfel pe fostul vicepremier Matteo Salvini din guvern.
 
Abascal, care a participat recent la un eveniment în Italia susținut de formațiunea conservatoare Frații Italiei (FdI) alături de invitați precum premierul maghiar Viktor Orbán, a declarat că, în opinia sa, Bruxelles-ul a făcut presiuni pentru ca guvernul de la Roma să scape de Salvini, pentru a menține forța de muncă ieftină a migranților în Europa, relatează Il Giornale.

„Spania și Italia au granițe comune, iar spaniolii și italienii împărtășesc îngrijorarea de a-și proteja frontierele împotriva invaziilor migratorii cauzate de oligarhiile europene, care au inundat țările noastre cu forță de muncă ieftină”, a spus Abascal.

Pentru politicianul spaniol este clar că „ministrul Salvini a fost victima a ceea ce a denunțat timp de 18 luni, și-anume că italienii sunt din ce în ce mai puțin stăpânii destinului lor, care, din nou, a fost decis între Bruxelles și Strasbourg”.

„Mi se pare deosebit de rușinos că pentru această operațiune împotriva suveranității italiene s-a folosit o navă sub pavilion spaniol, Open Arms. Și pentru asta mi-am cerut scuze în fața Italiei în numele tuturor spaniolilor”, a spus politicianul referinduu-se la scandalul legat de ambarcațiunea plină de migranți, sechestrată de autoritățile italiene luna trecută.

„Oligarhile politice, economice și culturale ale Europei i-au trădat pe europeni și ne-au condus națiunile într-un punct mort. Și de aceea suntem cu toții aici. Pentru că, prin politica granițelor deschise, se erodează securitatea și siguranța pe străzile noastre, în special pentru femeile din țările nosatre, ne distrug cultura și civilizația”, a acuzat Abascal.
 
„Ne impun impozite mari. Ne guvernează de departe oameni pe care nu i-am ales. Ne mpun politici pentru care nu am votat. Ne fură identitatea culturală, dreptul la proprietate, familia și națiunea. Ei fură Europa, Europa pe care o iubim și vor să ne convertească pământul”.

Partidul Vox a luat ființă în Spania în 2014 pentru a apăra țara de extremiștii de stânga, cum ar fi premierul socialist Pedro Sanchez, și de separatiștii din Catalonia și Țara Bascilor. Când criza catalană din octombrie 2017 a pus sub semnul întrebării integritatea statului spaniol, partidul a fost propulsat în prim plan.