ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Politicienii de la Budapesta acuză Statele Unite că sunt principalele vinovate de criza actuală a refugiaților, ca urmare a conflictelor  militare pe care le-au susținut în ultmii ani în Orientul Mijlociu.

Ungaria a respins o solicitare a Statelor Unite privind acceptarea de către UE a imigranţilor, anunţă Laszlo Kover, preşedintele Parlamentului ungar, acuzând Washingtonul că este responsabil de conflictele care au generat refugiaţi şi oferind ca exemplu gardul ridicat de SUA la frontiera cu Mexicul.
 
Ca reacţie la declaraţii ale preşedintelui Barack Obama, care a sugerat că Europa poate accepta imigranţi suplimentari, Laszlo Kover a amintit că "Statele Unite au construit la frontiera cu Mexicul un gard mai puternic şi mai lung decât ar putea construi vreodată Ungaria la graniţa cu Serbia".
 
"În plus, Statele Unite sunt responsabile de haosul care îi împinge pe imigranţi acum spre Europa", a adăugat Kover, referindu-se la conflicte militare din Orientul Mijlociu şi din Africa.
 
"În plus, Statele Unite nu par să fie prea solidare cu aliaţii europeni în materie de imigraţie", a adăugat Kover, notând că Ungaria este din nou vizată de acuzaţii, în mod "nejustificat şi fără să merite".