ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un  polițist din Georgia a refuzat să îngenuncheze în timpul unui protest „Black Lives Matter”, replicându-le demonstranților că nu va sta în genunchi decât în fața lui Dumnezeu.

Au apărut imaginile cu polițistul de culoare O'Neal Saddler, care în week-end a contribuit la păstrarea în siguranță a protestatarilor, la mitingul din Hartwell. În timp ce asigura paza manifestanților, un bărbat din mulțime i-a cerut să îngenuncheze, în semn de omagiu față de moartea lui George Floyd, după ce polițiștii și soldații prezenți acolo au făcut și ei acest gest.

Polițistul a refuzat să facă asta, spunând că respectă moartea afro-americanului, dar va sta în genunchi doar „pentru o persoană”. Provocat de activiștii anti-rasiști, polițistul a explicat că pentru prima dată în viață și-a amânat vacanța pentru a ajuta la păstrarea ordinii si păcii în timpul protestelor împotriva rasismului și „violenței poliției”.

„Am mult respect, dar voi îngenunchea doar pentru o persoană”, spune Saddler. Cineva din mulțime îl întrerupe: „Și acesta este Dumnezeu”. Polițistul dă din cap și confirmă: „Dumnezeu”.

După care se întoarce și se îndepărtează de demonstranți.

Refuzul său a fost imediat taxat pe rețelele de socializare.

Saddler a condamnat, anterior, violențele din ultimele săptămâni, pe contul său de Facebook: „Vreau să fiu foarte clar. Protestul pentru drepturi este întotdeauna bun. Dar nu jaful și comportamentul deplasat. Dacă voi credeți că așa arată dreptatea, vă rog să mă ștergeti din lista dvs. de prieteni”.