ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un polițist a fost ucis, iar un altul rănit în urma unui incident armat care a avut loc pe bulevardul Champs Elysees din Paris, anunță BBC.
 
 ACTUALIZARE 21/04/2017 08:15  Rețeaua teroristă Stat Islamic a revendicat, într-un comunicat difuzat în cursul nopții de joi spre vineri, atacul armat comis în centrul orașului Paris, anunță Institutul american SITE, specializat în monitorizarea site-urilor islamiste.

 Mesajul de revendicare a fost transmis prin intermediul agenției de știri Amaq, aparținând rețelei teroriste Stat Islamic.

Potrivit organizației teroriste sunnite care a proclamat un „califat" în regiuni ocupate în Siria și Irak, atacul cu armă automată de la Paris a fost comis de islamistul Abu Yusuf, care ar fi cetățean belgian.

„Autorul atacului comis în zona Champs-Elysées, în centrul Parisului, este Abu Yussef al-Beljiki, un combatant al Statului Islamic", precizează agenția fundamentalistă Amaq.
 
 ACTUALIZARE 23:56 Secția antiterorism a Parchetului din Paris a deschis o anchetă asupra atacului care a avut loc joi seară pe Champs-Elysées, a informat Parchetul. La Palatul Elysee a fost convocată o reuniune de criză, condusă de președintele Hollande.
 
ACTUALIZARE 23:32 Atacul armat care a avut loc joi seara pe Champs-Elysée și în care un polițist a fost ucis arată ca un „atentat terorist”, a indicat președintele american Donald Trump,  care a transmis condoleanțele sale poporului francez, potrivit Le Figaro.
 
„Ce pot să spun? Este un lucru groaznic ceea ce se întâmplă astăzi în lume. Dar pare a fi un atentat terorist”, a mai spus președintele american în timpul unei conferințe de presă comune cu premeierul italian Paolo Gentiloni, la Casa Albă. 
 
ACTUALIZARE 23:11 Tiruri de armă s-au auzit și în magazinul Marc&Spencer care a fost înconjurat de forțele de ordine, scrie Le Figaro.
Presa franceză vorbește de un atac terorist. Un al doilea atacator este căutat de poliție.
 
 Știrea inițială

Un bărbat înarmat a deschis focul asupra polițiștilor, insă autoritățile cred că acesta nu ar fi acționat singur. 
 

Toate magazinele și restaurantele de pe celebrul bulevard parizian au fost închise, potrivit presei franceze. Autoritățile au făcut apel la populație să evite zona. Ministrul de Interne va anunța că autorul atacului a fost prins.
 

Cotidianul Le Figaro anunță că agresorul a fost "neutralizat". 
 
Atacul are loc înainte cu trei zile de alegerile prezidențiale din Franța.
 
În Franța este încă stare de urgență, după ce, din 2015 și până acum această țară a fost ținta mai multor atacuri comise de militanți islamiști, soldate, în doar doi ani, cu peste 200 de morți.