ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Curtea de Apel din Washington D.C. a decis că guvernul SUA trebuie să faciliteze un avort pentru o fată de 17 ani intrată în țară în mod ilegal.

Adolescenta, identificată doar ca „Jane Doe" și susținută de Uniunea Americană a Libertăților Civile (ACLU), se luptă în instanță cu Departamentul Sănătății și Serviciilor Umane din administrația Trump pentru a putea să-și întrerupă sarcina. Adolescenta este în custodia guvernului SUA, care i-a acordat sprijin în ceea ce privește sarcina, scrie lifesitenews.

Judecătorul districtului Tanya S. Chutkan a decis inițial pe 18 octombrie că fetei trebuie să i se permită să-și întrerupă „prompt și fără întârziere sarcina”. Departamentul de Justiție a făcut apel la această decizie, pe care Curtea de Apel a analizat-o.

Avocații care sprijină guvernul în această cauză spun că decizia stabilește un „precedent teribil" deoarece stabilește un „drept" la avort pe teritoriul SUA pentru imigranții ilegali.

„O tragedie a avut loc astăzi, când când completul de judecată din DC a pus interesele partizanilor avortului în fața nevoilor reale ale unui adolescent care are nevoie de ajutor", a declarat Kristan Hawkins, președintele organizației „Students for Life of America”. 

„Statele Unite nu ar trebui să devină un punct de destinație pentru avort în lume. Rușine pentru Planned Parenthood și ACLU pentru folosirea acestui adolescent pentru a încerca să creeze un precedent în instanță."

„Avocații care susțin avortul ar fi putut sponsoriza această fată și ar fi ajutat-o ​​să facă un avort, un lucru tragic până la urmă, dar în schimb se folosesc de acest adolescent într-un caz pentru a forța contribuabilul și implicarea guvernului în avorturi pentru toată lumea, inclusiv pentru imigranții ilegali", a explicat Hawkins.

„Permiterea contribuabililor noștri să participe în finanțarea și facilitarea unui avort pentru un adolescent fără acte stabilește un precedent îngrozitor", a declarat Penny Nance, CEO și președinte al unei organizați pentru drepturile femeilor. „Nu vrem ca națiunea noastră să fie cunoscută ca un loc unde pot veni imigranți ilegali pentru a obține avorturi libere".

„Și să ne amintim că avortul nu reprezintă îngrijirea sănătății", a continuat Nance. „Dacă vrem să vorbim despre asigurarea îngrijirii pentru minorii fără acte care traversează frontiera noastră, atunci să fim sinceri cu privire la faptul că au existat două vieți care au trecut frontiera noastră. Există un copil complet nenăscut, a cărui viață este aici. Un control cu ultrasunete ar arăta că acesta are degete și ochi ușor de recunoscut."

Aceste organizații au lansat declarații prin care solicită administrației Trump să atace decizia.

Judecata Patricia Millett a scris că decizia „are o gravă eroare de constituționalitate din partea guvernului".

„Amintiți-vă, vorbim despre un copil aici", a scris Millett, care continuă „un copil care este singur într-o țară străină. Un copil care, după ce a ajuns aici într-o căutare de siguranță și după ce guvernul a luat-o în custodie, a aflat că este însărcinată.”