Mai mulți oameni au fost luați ostatici, marți, la o biserică din nordul Franței. Autorii luării de ostatici, de la o biserică din Saint-Etienne-du-Rouvray, l-au înjunghiat în gât cu un cuțit pe preot, care a murit, înainte de a fi la rândul lor uciși de forțele de ordine, relatează Le Parisien.

Poliția și forțele speciale ajunse rapid la fața locului au dat asaltul la ora locală 11 (12 ora României), la circa o oră și un sfert de la începerea crizei. Oamenii legii i-au ucis pe cei doi atacatori.

Potrivit primelor informații, cei doi agresori luaseră cinci ostatici: un preot, două călugărițe și doi enoriași.

Nu este clar deocamdată ce i-a determinat să comită un astfel de atac.

Președintele francez Francois Hollande și ministrul francez de Interne Bernard Cazeneuve sunt așteptați la din Saint-Etienne-du-Rouvray, unde a avut loc incidentul. Conform Le Figaro, unul dintre atacatori avea barbă și purta pe cap o chachia, un fel de pălărie specifică tunisienilor.

Luarea de ostatici a avut loc la o biserică din Saint-Etienne-du-Rouvray, în departamentul Seine-Maritime. Circa 10 focuri de armă au fost auzite din biserică.

Potrivit RTL, surse din serviciile de pompieri vorbesc de mai mulți răniți.

Poliția, pompierii și serviciile de intervenție se află la fața locului.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews