ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Cehiei, Milos Zeman, apără politica anti imigrație a lui Donald Trump, desprinzându-se astfel de corul vocilor critice din rândul UE care, în ultimele ore, au condamnat decizia recentă a liderului de la Casa Albă.

Mesajul de susținere pentru Trump a venit din partea purtătorului de cuvânt al președintelui Zeman, Jiri Ovcacek, într-o postare pe Twitter. „Trump își protejează țara. Este preocupat de siguranța cetețenilor americani. Exact ceea ce elitele UE nu fac”, a scris purtătorul de cuvânt al lui Zeman pe Twitter.

„Siguranța cetățenilor cehi este o prioritate, iar acum avem aliați în SUA”, a mai scris Jiri Ovcacek.

Președintele Cehiei este cunoscut pentru poziția sa anti imigranți și anti UE, nefiind de acord cu cotele de imigranți impuse de Bruxelles statelor din blocul comunitar, în urma valului de refugiați ajunși în Europa, despre care Zeman a spus că reprezintă „o invazie organizată”.

Mai mult, sondaje recente arată că cehii sunt mai eurosceptici decât britanicii, motiv pentru care președintele Zeman a declarat că dorește organizarea unui refererendum care să decidă dacă țara sa părăsește UE, după modelul Brexit.

Reamintim că săptămâna trecută, președintele Donald Trump a semnat decretul prin care interzice intrarea pe teritoriul Statelor Unite a tuturor refugiaților, indiferent de originea lor, timp de 120 de zile (și pe perioadă nedeterminată pentru refugiații sirieni).
 
De asemenea, le interzice pe o perioadă de 90 de zile cetățenilor din șapte țări cu populație majoritar musulmană considerate drept leagăne ale terorismului de actuala administrație de la Washington. Este vorba despre Iran, irak, Libia, Somalia, Sudan, Siria și Yemen.

Decizia președintelui american a atras o avalanșă de reacții critice în întreaga lume, de la lideri politici din Europa și Orientul Mijlociu, până la organizații care luptă pentru drepturile omului.