ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Un profesor de psihologie și studii despre sexualitate din Minnesota a stârnit controverse după ce a declarat că Fecioara Maria nu și-a dat acordul atunci când Arhanghelul Gavriil i-a vestit că va purta în pântece pe Fiul lui Dumnezeu. Eric Sprankle este cunoscut ca satanist, iar reacțiile internauților la comentariul său au apărut imediat. 

 „Povestea cu nașterea virgină este despre o atotcunoscătoare, o atotputernică zeitate care lasă însărcinată o adolescentă. Nu există nicio definiție a consimțământului care să includă acel scenariu”, a scris pe Twitter profesorul american.

El a adăugat că o zeitate care face acest lucru dă dovadă de „abuz de putere”.

Postarea sa a reușit să scandalizeze internauții, care i-au demonstrat că ceea ce spune complet neadevărat.

În Sfânta Scriptură, în Evanghelia Sfântului Apostol Luca, evenimentul este descris: „Iar în a șasea lună a fost trimis îngerul Gavriil de la Dumnezeu, într-o cetate din Galileea, al cărei nume era Nazaret, către o fecioară logodită cu un bărbat care se chema Iosif, din casa lui David; iar numele fecioarei era Maria. Și intrând îngerul la ea, a zis: 'Bucură-te, ceea ce ești plină de har, Domnul este cu tine. Binecuvântată ești tu între femei'.

Iar ea, văzându-l, s-a tulburat de cuvântul lui și cugetă în sine: 'Ce fel de închinăciune poate să fie aceasta?' Și îngerul i-a zis: 'Nu te teme, Marie, căci ai aflat har la Dumnezeu. Și iată vei lua în pântece și vei naște fiu și vei chema numele lui Iisus. Acesta va fi mare și Fiul Celui Preaînalt se va chema și Domnul Dumnezeu Îi va da Lui tronul lui David, părintele Său. Și va împărați peste casa lui Iacov în veci și împărăția Lui nu va avea sfârșit'.

Și a zis Maria către înger: 'Cum va fi aceasta, de vreme ce eu nu știu de bărbat?' Și răspunzând, îngerul i-a zis: 'Duhul Sfânt Se va pogorî peste tine și puterea Celui Preaînalt te va umbri; pentru aceea și Sfântul care Se va naște din tine, Fiul lui Dumnezeu se va chema. Și iată Elisabeta, rudenia ta, a zămislit și ea fiu la bătrânețea ei și aceasta este a șasea lună pentru ea, cea numită stearpă. Ca la Dumnezeu nimic nu este cu neputință'. Și a zis Maria: 'Iată roaba Domnului. Fie mie după cuvântul tău! Și îngerul a plecat de la ea'".

Potrivit unor publicații, Sprankle este un satanist, care și-a decorat pomul de Crăciun cu un simbol al acestei filozofii.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews