ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mustafa, un refugiat sirian, a decis să se întoarcă înapoi în Siria, nu pentru că războiul s-ar fi sfârșit, ci pentru că se simte umilit în Germania, scrie Huffington Post. 

Mustafa este un inginer de 24 de ani, care vorbșete fluent în engleză, arabă și, mai nou, germană. A ajuns în Germania în lunia iunie, după o călătorie de opt săptămâni în care a mers pe jos, a înotat, a mers cu barca și cu mașina, potrivit B1TV. ”Cel puțin o dată pe zi eram convins că o să mor. Nu am fost nevoiți să supraviețuim doar bandiților care erau gata să ne omoare pentru banii, ceasurile și bijuteriile pe care le aveam sau nu în bagaje, ci și ucigașilor profesioniști, care i-au înecat pe mulți din cei care erau în aceeași barca în care eram și eu”, a povestit el.

După toată această aventură, însă, Mustafa a hotărât să-și retragă cererea de azil pentru că, în ciuda discursurilor pe care le rostește cancelarul Angela Merkel și în ciuda mesajelor de ”Bun venit!”, realitatea arată că germanii pur și simplu nu îi vor pe refugiați în țara lor.

”Germanii sunt minunați, Germania ca țară e foarte dură cu noi”, a zis Mustafa. El a mai spus că declarația lui Merkel este ipocrită. ”Germania nu ne vrea aici. Birocrația și birocrații din Germania fac tot ce pot să ne transmită că nu suntem doriți aici. Trebuie doar să vizitezi LaGeSo (Biroul pentru Sănătate și Ajutor Social - n.r.) o dată ca să vezi cât de primitoare este, de fapt, Germania”, a susținut sirianul. ”Nu am riscat atât de mult pentru această călătorie ca să fiu tratat așa. Am stat ca niște vite într-o remorcă de camion numai pentru a avea din nou șansa să mă simt om. Nu am nevoie de banii și adapostul Germaniei, vreau doar să-mi fie recunoscută condiția de om", a mai povestitt refugiatul.

Articolul poate fi citit AICI.